ADANA / İMAMOĞLU - İmamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Etiket Sonuçları: Ramazan

May

Okulunuz Meslek Dersleri Öğretmenleri  Sema DAL  ve Ayşe ERSOY’uz.  2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi kapsamında ‘’Dini gün ve gecelerde okul içi-dışı günün anlam ve önemini belirten programların yapılması sağlanır.’’konulu farkındalık etkinliğini okulumuz öğrencilerine dini gün ve gecelerde  gerçekleştirmiştir. Mevlidi nebi etkinliği: Okul panosu Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili içeriklerle hazırlanmıştır.Okulumuz kız öğrencilerine yönelik program yapılmıştır.Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlamış,İlçe Vaizelerinden Naciye İNLİDERE tarafından sohbet verilmiştir.Kız öğrencilerimizden oratoryo çalışması dinlenmiştir.Okulumuz kız ilahi grubu tarafından ilahiler söylenmiş,program sonunda öğrencilere ödüllü sorular sorulmuştur.

Ramazan ayı etkinlikleri:Ramazan başlangıcında Ramazan ayı ile ilgili okul panosu hazırlanmıştır.Ramazan ayı içerisinde Okul mescidinde Öğrencilerimiz teravih namazlarını kılmıştır.Sınıflarımızda toplu hatimler yapılmıştır.Okulumuz pansiyonunda  velilerimize ve öğrencilerimize iftar yemeği  düzenlenmiştir.

May

Okulumuzun Kalite Takip Sistemi( KTS) 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında etkinlik planı dahilinde planlanan Ramazan ayı münasebetiyle gerçekleştirilen ‘’Mani Yazma’’ yarışmasına katılım sağlanmıştır. Etkinlik öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilerek maniler raporlarda sergilenmiştir. Proje okul idaresi ve rehber öğretmenler öncülüğünde öğrencilerle gerçekleştirilmiştir. 11/Aİ 11/D ve 10/A öğrencilerin yarışmaya katılımı ile gerçekleşmiştir.

Bu proje sayesinde Ramazan ayını bilincini ele almak, mani yazmaya ilgi göstermek ,  edebiyata olan alakaları arttırmak gibi hedefler belirlenmiştir. Etkinlik başarılı bir şekilde tamamlanmıştır

Nis

İmamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu ilahi korosu ile Fatih Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda iftar programına katıldık. Programda öğrencilerimiz ilahiler okudular, Kur'an-ı Kerim okudular, Ezan-ı Muhammedi okudular. Meslek Dersleri Öğretmenimiz Kadir CANBOLAT dua etti. İl milli Eğitim müdürümüz Sayın Yaşar KOÇAK, İlçe kaymakamımız Sayın Mehmet AKSU, ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın Ömer SALDAMLI, şube müdürlerimiz Sayın Ramazan ARI ve Abdulfettah TURĞUT, okul müdürlerimiz ve davetlilerin katıldığı programa öğrencilerimiz renk kattılar. Öğrencilerimizi ve onların hazırlanmasında katkısı olan Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz Kadir CANBOLAT ve Fatih AKDUMAN'a teşekkür ederim.